Reserveer tafel Boek kamer

CIP: Praten over ethiek en digitalisering

oranjerie0
CIP over Kasteel De Vanenburg

Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) is een publiek-private netwerkorganisatie die bestaat uit ruim 2800 leden, participanten en kennispartners, die – hoe kan het ook anders – met elkaar alles delen wat met informatiebeveiliging en privacy te maken heeft. Dat lijkt misschien taaie kost, maar het is voor overheidsbedrijven en marktpartijen actuele realiteit bewust bezig te zijn met alle do’s en dont’s op dit gebied. Om dit te ondersteunen vindt onder andere tweemaal per jaar de CIP-conferentie plaats op Kasteel De Vanenburg in Putten.

Geschreven door Irene Campfens voor Events.nl


Janneke Lenderink, Adviseur Communicatie bij CIP: ‘Wanneer de persoonlijke uitnodigingen voor de conferentie de deur uit zijn, zitten we binnen een dag al helemaal vol. Alle 300 plekken zijn dan vergeven.’ Het lijkt erop dat de CIP-leden reikhalzend uitkijken naar het halfjaarlijkse evenement dat sinds 2014 op het prachtige landgoed van Kasteel De Vanenburg gehouden wordt. ‘We overboeken standaard voor iedere conferentie; een wachtlijst heeft geen zin. Vol is gewoon echt vol.’

“De draaiboeken zijn altijd compleet, het personeel hartelijk, de mogelijkheden oneindig, het landgoed betoverend mooi.”


De krokettenkwestie

Ze blijken niet te versmaden: de kroketten die worden geserveerd tijdens het lunchbuffet. Na een plenaire ontvangst en break-out sessie is de trek onder de gasten aardig toegenomen. Met gepaste haast spoeden de gasten zich richting het restaurant, waar een rijk buffet vol versbereide lunchgerechten staat. Inclusief de befaamde kroketten. Dat is natuurlijk geweldig pauzeren, zo met een lekkere lunch en uitzicht over de kasteeltuin te kunnen netwerken. ‘Alles is tot in de puntjes verzorgd. Het enige, en vaak gehoorde, punt van kritiek is dat de kroketten te snel op zijn. Zo lekker zijn ze.’


Spontane valet parking

‘Niets is te gek voor Kasteel De Vanenburg. Tijdens een van onze conferenties bleek er geen beschikbare parkeerplek meer te zijn. De zoekende gast kon geen kant uit met de auto en parkeerde deze – bij wijze van hulpvraag – pal voor de hoofdingang.’ Begrijpelijk wellicht, maar onmogelijk in verband met brand- en vluchtveiligheid. Het personeel blies spontaan een nieuwe dienst in het leven: valet parking. Zo werd de auto naar een veilige, alternatieve parkeerplek gebracht en verscheen aan het einde van de dag weer keurig voor de deur. De gast had er geen omkijken meer naar. ‘Wat mij betreft een perfect voorbeeld van gastvrijheid en creativiteit’, aldus Janneke.


Heerlijk: je eigen mini-huisje

In voorbereiding op de conferentie is Janneke, met een klein team een dag eerder al aanwezig in Putten. Er is natuurlijk nog best wat te doen, alhoewel het personeel van Kasteel De Vanenburg volgens Janneke veel werk uit handen neemt. ‘Het is zeker geen straf één dag eerder aan te komen. De kamer waar ik verblijf noem ik een luxe mini-huisje.’ De hofjes waar deze mini-huisjes zich bevinden, staan verspreid opgesteld op het landgoed.


Flexibiliteit en structuur gaan hier samen

De draaiboeken zijn altijd compleet, het personeel hartelijk, de mogelijkheden oneindig, het landgoed betoverend mooi. Te mooi om waar te zijn? Wat CIP betreft niet. ‘We komen hier nu al jaren en willen niet anders. Misschien is het ook juist wel het contrast tussen de onderwerpen en de locatie van de CIP-conferenties die het iedere keer weer tot zo’n mooie beleving maakt.’ In mei staat hier alles in bloei, in november sieren de herfstkleuren het landgoed. De CIP-leden hebben het geluk precies in deze maanden de conferentie bij te kunnen wonen. Niet verwonderlijk dat er elk jaar weer zo’n stormloop is op de aanmeldingsplekken; Kasteel De Vanenburg en CIP blijken een gouden match.

Bijeenkomst CIP

image
image
image
image

Gerelateerde verhalen