Pastinaaksoep met room en spek
Recept van de chef
November 2018
Geniet in de herfst van een heerlijke pastinaaksoep met room en spek. Een vezelrijk gerecht voor 4 personen.
Ingrediënten
- 400 gram pastinaken
- 1 kleine ui
- 1 middelgrote aardappel
- 1/2 liter kippenbouilon
- 2 dl halfvolle melk
- 1 scheutje olijfolie
- 50 gram rookspek
- 1 dl slagroom
- halve bos bladpeterselie
Bereidingswijze
- Schrap de pastinaken en snijd ze fijn. Pel de ui en snijd deze grof. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
- Verwarm in een pan het kippenbouilon met halfvolle melk.
- Zet een tweede pan op het vuur met een scheutje olijfolie en smoor de ui één minuut. Doe de pastinaak erbij met een beetje zout.
- Giet de hete vloeistof bij de pastinaak en breng alles op hoog vuur aan de kook. Roer de aardappelblokjes erdoor en laat de groenten in 20 min. gaar worden.
- Pureer de soep tot hij mooi glad is.
- Snijd terwijl de soep kookt de rookspek in kleine blokjes. Roerbak ze 2-3 min. Voeg de slagroom toe en laat deze in een gesloten pan 10 min. op laag vuur pruttelen.
- Giet de room met spek in een soepterrine en giet de pastinaaksoep eroverheen. Bestrooi met fijngesneden peterselie.