Asperge Flamande
Recept van de Chef
April 2019
Het asperges-seizoen is net begonnen. En speciaal voor dit seizoen deelt onze chef Richard Broersma het recept… Asperge Flamande! Een heerlijk recept voor 4 personen.
Ingrediënten
- 20 asperges
- 1 foelie
- 1 laurierblaadje
- Zout & nootmuskaat
- 4 eieren
- 12 plakken achterham
- Tip: Laat de slager mooie iets dikkere plakken achterham afsnijden.
- 200 gram gesmolten boter
- 25 gram gehakte peterselie
- 8 middelgrote aardappel
Bereidingswijze
- Schil de asperges twee keer rond. Snijd de asperges op dezelfde lengte vanaf de onderkant. Zet de asperges met zout, foelie en laurier op in koud water, breng het aan de kook en laat het zachtjes 2,5 min. doorkoken.
- Snijd de aardappel in een zes of achthoek, kook deze met water en zout beetgaar en zet ze weg voor gebruik. Zet ze aan de kant en laat ze afkoelen totdat je ze gaat gebruiken.
- Kook de eieren 8 min. en laat ze schrikken, pel ze en zet ze koud weg tot gebruik.
- Laat de roomboter smelten en verwijder de vaste bestanddelen door het vet eraf te scheppen.
- Verwarm de asperges in het vocht en verwarm de ham in wat aspergevocht net als de aardappelen en de eitjes.
- Dresseer de asperges op een langwerpig bord, de ham over de achterkant van de asperges en verdeel de aardappelen.
- Verwarm de gesmolten boter, voeg daaraan de gehakte eieren en de gehakte peterselie en verdeel de saus over de aspergekoppen.
- Klein snufje nootmuskaat over de aspergekoppen en smikkelen maar.
Bon Appétit!
Wijntip
Desmond Ruitenbeek, onze Hospitality Manager, geeft graag een bijpassende wijntip:
“Mijn standaard wijnsuggestie zou zijn: Pinot Blanc uit de Elzas. Wilt u een keer iets anders? Ga dan voor deze topper uit Moldavië:
Individo, Feteasca Regale & Riesling, Château Vartely
Een huwelijk tussen de inheemse druivensoort Feteasca Regala en de uit Duitsland afkomstige Riesling, brengt ons een frisse en aromatische wijn met een klein zuurtje. Het bloemige van de Feteasca gecombineerd met het minerale van de Riesling geeft een complexe, full-bodied witte wijn. Welke goed tot zijn recht komt als begeleider van Asperge Flamande.”
Santé!
Geniet u ook graag op het terras van een heerlijk drankje of van een culinair diner in het restaurant?