Aardbeien Romanoff
Recept van de Chef
Juli 2019
Het zomerseizoen is begonnen. Speciaal voor dit seizoen deelt onze chef Richard Broersma het zonnige recept… Aardbeien Romanoff! Een heerlijk recept voor 4 personen.
Ingrediënten
- 700 gr aardbeien
- 300 ml slagroom
- 60 gr suiker
- 2 et wodka
- 1 et crème de cassis
- Rasp van ½ sinaasappel
Bereidingswijze
- Spoel de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien door de helft.
- Pureer 100 gram van de aardbeien.
- Doe de slagroom, suiker, wodka, crème de cassis, rasp van sinaasappel en de gepureerde aardbeien in een kom en sla deze tot yoghurtdikte.
- Verdeel de aardbeien over 4 coupes en verdeel de saus erover.
Tip: Garneer met mint of merengue. Ook lekker met een bolletje vanilleroomijs!